Parket opent onderzoek naar filmpje met naakte schoolkinderen
De Arc-en-Ciel-school in Vorst Foto: © ADT-ATO (Reporters_Eric Herchaft)

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een filmpje waarin verschillende kinderen van de Arc-en-Ciel-school in Vorst naakt in te zien zijn. Het filmpje zou gedraaid zijn door twee stagiairs tijdens zeeklassen in Bredene.

‘Er is een proces-verbaal opgesteld voor zedenfeiten in een schoolcontext, naar aanleiding van een aangifte door de gemeente Vorst’, klinkt het bij het Brusselse parket.

‘Er werd een onderzoek gestart om na te gaan of er sprake is van een misdrijf, en naar de omstandigheden waarin dit misdrijf eventueel zou zijn gepleegd. Gelet op het delicate karakter van de feiten en gelet op de privacy van alle betrokkenen zal het parket in de huidige stand van het onderzoek geen verdere commentaar geven.’

Aan de zeeklassen namen eind januari 72 kinderen van de derde kleuterklas en het tweede studiejaar deel. Op 13 februari kregen burgemeester Stéphane Roberti en schepen van onderwijs Maud De Ridder te horen over een filmpje waarin naakte schoolkinderen te zien zijn, waarna meteen aangifte werd gedaan. De ouders van de betrokken leerlingen werden op de hoogte gebracht. Er werd psychologische hulp ingeroepen en een vergadering belegd met de verschillende onderwijzers.

Aangepaste begeleiding

‘Ik vond het belangrijk dat de ouders op de hoogte werden gebracht en een aangepaste begeleiding voorzien werd voor de kinderen’, zegt burgemeester Roberti. ‘Zodra we als gemeente meer informatie krijgen, zullen we de ouders ook op de hoogte houden.’

Volgens de burgemeester kon de politie op 18 februari de twee of drie kinderen identificeren die in het filmpje te zien zijn. Daarop werd een tweede vergadering georganiseerd met de betrokken ouders, aldus nog de burgemeester.