Een vrouw op een bromfiets is zondagochtend rond 6.20 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Duinkerkelaan in De Panne. De vrouw kwam ten val en werd even later overreden door een ander voertuig. De bestuurder daarvan pleegde vluchtmisdrijf. Het parket lanceert een oproep aan de bestuurder om zich aan te geven.

Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige van de politie.

Het slachtoffer is een veertiger uit De Panne. Hulp kon niet meer baten: ze overleed ter plaatse, terwijl de bestuurder van het andere voertuig zich uit de voeten maakte en vluchtmisdrijf pleegde. Die kon nog niet gevat worden en wordt opgespoord door de politie.

Daarbij kunnen de camerabeelden van het ongeval mogelijk helpen. Ze worden momenteel geanalyseerd. Volgens het parket reed de aanrijder met een klein voertuig met een donkere kleur. Procureur Filiep Jodts roept de bestuurder op om zich spontaan te komen aangeven bij de politie.

Door het ongeval werd de straat urenlang afgesloten en werd het tramverkeer stilgelegd. De zoon van het slachtoffer kwam in de loop van de ochtend ter plaatse.