“Buren spotten Michael Schumacher op Mallorca”, goed nieuws voor Formule 1-carrière zoon Mick
Foto: REUTERS

Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher die in 2013 een ski-ongeval had, maakt zich klaar om te debuteren als testpiloot voor Ferrari. “Het moge duidelijk zijn dat Ferrari sinds mijn geboorte een speciale plek heeft in mijn leven en dat van mijn familie”, zegt de beloftevolle racepiloot op zijn Instagramaccount.

LEES OOK: “Michael Schumacher vierde zijn verjaardag in luxevilla van 30 miljoen euro op Mallorca”

Michael Schumacher, de voormalige Formule 1-piloot die in 2013 een ski-ongeval had, is sinds kort met zijn familie verhuisd naar een luxueuze villa op Mallorca en daar zou hij nu gespot zijn door de nieuwe buren. Dat meldt RTL Sport.

Schumacher is nog steeds aan het herstellen van het ongeluk en de familie geeft weinig informatie. Wel lijkt het erop dat Formule 1-liefhebbers binnenkort de naam ‘Schumacher’ weer op de grid zullen zien. Zoonlief Mick werd halfweg januari opgenomen in het opleidingsteam van Ferrari als Ferrari Academy Driver en zal in april op het circuit van Bahrein, halfweg april, en op het Circuit van Barcelona, halfweg mei, een aantal dagen mogen testrijden voor Ferrari. “Ik ben heel blij dat Ferrari met me wil samenwerken en dat mijn toekomst in de autosport het rood zal zijn. Ik kan alleen maar profiteren van de enorme kennis en ervaring dat hier is. Je mag ervan op aan dat ik alles zal doen om mijn droom waar te maken: racen in de Formule 1”, zegt Schumacher Jr. op Instagram.

Voor Mick Schumacher is het bijzonder om deel uit te maken van het team waar zijn vader 10 jaar lang voor reed. “Het moge duidelijk zijn dat Ferrari sinds mijn geboorte een speciale plek heeft in mijn leven en dat van mijn familie”, zegt Mick daarover. “Ik ben dus ook op persoonlijk vlak in de wolken met deze kans.”

Mick Schumacher, die in het begin van zijn carrière als Mick Betsch, de naam van zijn moeder, rondreed om geen aandacht te trekken, is momenteel aan de slag in de Formule 2. Hij rijdt er voor Prema. In 2017 werd hij nog twaalfde in de Europese Formule 3, maar een jaar later claimde hij de titel met acht overwinningen en 14 podiumplaatsen op 30 races. hij werd daarmee de laatste winnaar van de Formule 3. In 2019 werd hij opgenomen in het Ferrari-opleidingsteam als Ferrari Academy Driver.