Bert De Graeve vertrekt als voorzitter bij Bekaert
Foto: BDW

De raad van bestuur bij staaldraadfabrikant Bekaert draagt Jürgen Tinggren voor als volgende voorzitter. Hij zal Bert De Graeve opvolgen, die zich na vijf jaar voorzitterschap niet meer verkiesbaar telt voor een nieuwe termijn en wiens mandaat in mei afloopt.

Bekaert meldt het vertrek van De Graeve zelf, bij de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf kondigt een reeks organisatorische en leiderschapswijzigingen aan. De nieuwe bedrijfstop onder leiding van CEO Matthew Taylor, wil focussen op ‘waardegroei en een hoger prestatieniveau’.

‘De wijzigingen die we vandaag aankondigen, zullen onze capaciteiten versterken en de complexiteit in onze organisatie verminderen’, zegt Taylor.

Bert De Graeve werd in 1996 aangesteld als gedelegeerd bestuurder van de VRT. In 2002 ging hij als CFO aan de slag bij staaldraadfabrikant Bekaert.

De Graeve dankt zijn bekendheid voor een deel aan het programma ‘Schalkse Ruiters’, waarin presentatoren Bart De Pauw en Tom Lenaerts week na week probeerden hem binnen te halen als centrale gast. Hij weigerde, al kwam hij in de laatste aflevering even mee aan tafel zitten.

Na zijn vertrek bij de VRT kon De Graeve terecht bij Bekaert, eerst als CFO, later als CEO. In 2012 voerde hij daar een forse herstructurering door. Hij zetelt ook in de raad van bestuur van Telenet.