Politieagent vrijgesproken voor aanranding na masturberen op vrouw
Themabeeld Foto: Photo News

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft donderdag een politieagent vrijgesproken voor aanranding. De man volgde een vrouw, greep haar vast en duwde haar tegen een auto, waarna hij op haar masturbeerde. De man zegt echter dat alles met haar toestemming gebeurde.

De feiten deden zich voor op 17 augustus 2017 in Berlaar. Een man had een vrouw ontmoet in een café, waar ze beiden na een bezoek aan een festival terecht waren gekomen. Volgens een vriendin van de vrouw was zij bang van de man, volgens een vriend van de man maakte de vrouw de hele avond avances ‘en wilde ze duidelijk meer’.

Toen ze uiteindelijk naar huis vertrok, zou de man haar zijn gevolgd. Op de parking van een nabijgelegen warenhuis heeft hij haar tegen een wagen geklemd en zichzelf vervolgens bevredigd. Daarna zou de politieagent in Heist-op-den-Berg gedreigd hebben de stage van de zoon van het slachtoffer bij datzelfde korps te boycotten, mocht zij met het verhaal naar buiten treden.

Het parket meende dat er voldoende aanwijzingen van schuld waren, ondanks enkele tegenstrijdigheden in het verhaal. De verdediging van de man wees ook op die tegenstrijdigheden. ‘De beschikbare camerabeelden bewijzen niet wat de vrouw verklaard heeft’, pleitte de advocaat van de dader. Hij zei dat zijn cliënt zich op de vrouw bevredigde met haar toestemming, en dus vrijgesproken diende te worden.

De rechtbank volgde die stelling en sprak de man vrij voor de aanranding. Voor de zelfbevrediging in het openbaar werd hij wel schuldig bevonden, maar kreeg hij opschorting van straf.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig