New Yorkse flat van Philip Roth 'in originele staat' te koop
Philip Roth op het terras van zijn appartement in Manhattan. Foto: blg
3,2 miljoen dollar, of circa 2,8 miljoen euro. Dat is de vraagprijs voor de New Yorkse flat met twee slaapkamers en drie balkons waar Philip Roth (1933-2018) enkele van zijn bekendste romans schreef.

Het appartement van schrijver Philip Roth is gelegen bij het American Museum of Natural History aan West 79th Street, Upper West Side, Manhattan.

Volgens de makelaar is het pand nog in de staat waarin Roth het achterliet. Zelfs de Pulitzerprijs die Roth in 1998 kreeg voor American pastoral, stond bij een recent bezoek nog op het bureau. Ook de tafel waaraan hij vanwege rugpijn al staande schreef, was er nog, net als de fax – pas in 2010 ­schakelde Roth over op e-mail, meldt ­Architectural Digest. De meeste memo­rabilia worden niet meeverkocht, maar worden naar de Newark Public Library gebracht.

Roth verwierf in 1989 zijn eerste studio in het gebouw om er te schrijven terwijl hij met zijn vrouw Claire Bloom enkele blokken verder verbleef. Na hun scheiding trok Roth zich terug in zijn boerderij in Connecticut. Pas na de voltooiing van zijn ‘Amerikaanse trilogie’ keerde hij terug en kocht hij het naastliggende appartement om in 2004 zijn leefruimte uit te breiden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in