Onderwijsvakbonden roepen op tot staking, Crevits 'neemt akte'
Hilde Crevits Foto: blg
De Vlaamse onderwijsvakbonden roepen een onderwijsstaking uit in alle sectoren op woensdag 20 maart. 'De noden zijn torenhoog.' Minister Crevits wijst in een reactie op nieuwe maatregelen die net werden goedgekeurd.

'Waarom? Daarom! Zelfs een kind weet wat onderwijs nodig heeft', is de slagzin die de onderwijsbonden  COV, COC, VSOA Onderwijs en ACOD Onderwijs gebruiken om hun oproep te ondersteunen.

'De noden in het onderwijs zijn torenhoog en overduidelijk, terwijl de maatschappelijke druk en ambitie voor onderwijs toeneemt', klinkt het in een persmededeling. 'De werkdruk stijgt samen met de ziektecijfers, terwijl de pensioenbesparingen volop doorgaan en maatregelen voor werkbaar werk uitblijven. De uitrol van het M-decreet blijft te weinig ondersteund. De roep om investeringen in onderwijs is te vaak herhaald en niet gehoord. Dààrom staakt het onderwijs op 20 maart.' 

De vakbonden eisen dat de volgende Vlaamse en federale regeerakkoorden 'duidelijke investeringen' bevatten en dat er een einde komt aan 'besparingsregeringen'.

'Onderwijs is mijn permanente zorg. Het Vlaams parlement keurde zopas maatregelen goed ter uitvoering van de cao die meer dan 150 miljoen euro vertegenwoordigt', aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in een tweet op de microblogsite Twitter.
'Ik neem akte van de stakingsaanzegging.'