Belgische vrouwen halen in ploegenachtervolging top 8, mannen uitgeschakeld op WK Baanwielrennen
Foto: BELGA

Het Belgische vrouwenteam heeft zich woensdag op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Poolse Pruszkow geplaatst voor de eerste ronde in de ploegenachtervolging. De Belgen eindigden in de kwalificaties op de achtste stek, die net volstond voor kwalificatie. De Belgische mannen stelden teleur met een negende plaats. Hun ploegenachtervolging zit er dus op.

De Belgische vrouwen stelden met de achtste tijd hun plaats in de eerste ronde veilig. Jolien D’Hoore, Annelies Dom, Shari Bossuyt en Lotte Kopecky reden een chrono van 4:25.825 op de tabellen. Australië zette de scherpste tijd (4:14.915) neer, voor Groot-Brittannië (4:15.618) en Nieuw-Zeeland (4:19.065). De Belgen komen in hun heat uit tegen Canada, vijfde van de kwalificaties in 4:20.650.

Kenny De Ketele, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche moesten zich tevreden stellen met de negende plaats (3:59.617). Daarmee eindigden ze net buiten de verhoopte top acht die ze nodig hadden voor kwalificatie voor de eerste ronde en voor flink wat UCI-punten met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Australië (3:52.152) was bij de mannen het snelste.