Jumbo mikt op meer dan 100 winkels in Vlaanderen
Foto: BELGA

De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent in november in de Limburgse gemeente Pelt haar eerste Vlaamse winkel. Op termijn ziet de keten potentieel voor ruim honderd winkels in Vlaanderen.

Jumbo maakte eerder al bekend dat het dit jaar drie winkels verwacht te openen in Vlaanderen. In 2020 zou er een vijftiental bijkomen, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België, in een gesprek met het vakblad Gondola.

De uitspraken worden door Jumbo in Nederland bevestigd. ‘Onze introductie op de Belgische markt zal stap voor stap zijn’, voegt een woordvoerster woensdag toe.

‘Maar op termijn ziet Jumbo inderdaad de potentie om ruim honderd winkels in heel België te openen. Het is echter nog te vroeg daar een concrete tijdsplanning aan te koppelen.’

Jumbo zou met zijn drie formules naar ons land willen komen: Jumbo supermarkt, Foodmarkt en Jumbo City. En het ziet op lange termijn ook mogelijkheden in Brussel en Wallonië, maar die plannen zijn nog verre van concreet.

De vorige Nederlandse supermarktketen die naar België kwam, was Albert Heijn in 2011. Intussen heeft het hier meer dan 40 winkels, en daar zouden er de komende jaren nog eens 30 à 50 moeten bijkomen, zo werd midden januari bekendgemaakt.