Game of Thrones-acteur: ‘Mijn kostuum is het laatste stuk van Karl Lagerfeld’
Foto: Photo News

Amerikaanse acteur Jason Momoa en zijn vrouw Lisa Bonet verschenen op de rode loper van de Oscars in creaties van Karl Lagerfeld. ‘Mijn kostuum is het laatste stuk dat hij gemaakt heeft’, zei Momoa in een filmpje op zijn Youtube-kanaal.

Drie uur voor de Oscaruitreiking hing Momoa nog zonder T-shirt aan de klimmuur, maar op de rode loper verscheen hij in een lichtroze kostuum van de hand van Karl Lagerfeld. ‘Ik stuurde hen wat ideeën op basis van een haarelastiek van Momoa, en Karl Lagerfeld en Silvio Venturini Fendi waren enthousiast over de kleur en het materiaal. De ontwerpen die ze me terugstuurden waren ongelooflijk’, zegt Momoa’s stiliste Jeanne Yang in de video.

Zaterdag 16 februari pasten Momoa en Bonet de kleren, en drie dagen later overleed Lagerfeld. ‘Dit zijn de laatste kleren die hij ooit goedkeurde’, aldus Yang.

Twee outfits, één haarelastiek

‘Er werd nog nooit een kostuum voor me gemaakt’, zegt Momoa. ‘Het is een eer dat mijn outfit een van de laatste stukken is die Lagerfeld maakte.’ Uiteindelijk droeg Momoa twee kostuums van Fendi, plus opvallende haarelastiek. Zijn roze ‘scrunchie’ van het merk Fendi paste perfect bij de outfit.

Momoa’s tweede outfit voor de afterparty was ook van de hand van Lagerfeld. ‘Ik wist niet dat hij dit ging maken’, aldus Momoa. Het kostuum bestond uit een donkerroze jas en een zwarte broek, zonder hemd.

Game of Thrones-acteur: ‘Mijn kostuum is het laatste stuk van Karl Lagerfeld’
Momoa in tweede outfit. Foto: Photo News

Oscaruitreiking

De acteur, bekend van Game of Thrones en Aquaman, mocht samen met Helen Mirren de Oscar voor beste documentaire presenteren. Ze droeg een fuchsia baljurk. ‘Zo zie je maar’, zei Mirren. ‘Een Hawaïaanse god en een volwassen Britse dame kunnen gemakkelijk dezelfde kleur dragen. We kunnen samen roze dragen, de tijden veranderen eindelijk.’

Game of Thrones-acteur: ‘Mijn kostuum is het laatste stuk van Karl Lagerfeld’
Helen Mirren en Jason Momoa Foto: AFP

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in