De revolutionaire stoomreiniging heeft alle troeven in huis om je de traditionele methodes te doen vergeten. Door de kracht van water aan te wenden, krijg je de mogelijkheid om je huis van onder tot boven te saneren en te reinigen, tegen een lagere prijs en zonder er een chemisch product bij te halen.

Stoomreiniging is in professionele middens erg in trek en vindt ook bij particulieren meer en meer navolging. Maar waar draait het allemaal om? Stoomreinigen doe je met behulp van elektrische huishoudapparaten van het type Kärcher, die speciaal daarvoor ontworpen zijn en de kracht van op hoge temperatuur (tot 100°) verwarmd water gebruikt, zonder toevoeging van detergenten. Het water gaat dan in gasvorm over en de waterdamp die zo vrijkomt laat toe om te poetsen, te ontvetten, te saneren…

1. Het principe reinigt…
Natuurlijke, door water voortgebrachte stoom heeft een sterk reinigend en sanerend vermogen. Talrijke laboratoriumtests hebben aangetoond dat schoonmaken met stoom de meest hardnekkige vlekken helpt verwijderen (zoals vetvlekken, die in een paar tellen opgelost worden). Bovendien zijn de daartoe ontworpen elektrische huishoudtoestellen uitgerust met slim uitgekiende accessoires om het vuil in alle hoeken en gaten, ook de minst toegankelijke, weg te krijgen.

2. … en saneert grondig!
Stoomreiniging laat je toe komaf te maken met 99,99 % van alle gangbare huishoudelijke bacteriën die de harde oppervlakten in onze huizen bezetten. Ook bederf, schimmels, huishoudmijten en dierenharen worden van alle wasbare oppervlakten verwijderd. Een zegen voor al wie last heeft van een allergie! De stoom werkt in luttele seconden in op hardnekkige vetvlekken, meestal zonder zelfs te moeten schuren. Waardoor je ook flink wat kostbare tijd bespaart!

3. Het werkt zachtjes in op iedere oppervlakte
Van de inkomsthal tot de zolder, over de keuken, de eetkamer, het salon, de badkamer, de slaapkamers en zelfs de garage: stoomreiniging werkt overal in. Stoomreinigen heeft talrijke toepassingen. En op talrijke soorten oppervlakte – tegelvloeren, laminaatvloeren, ramen, kraanwerk, tegelvoegen, gordijnen… - zonder het minste risico op beschadiging.

4. Het is milieuvriendelijk
Stoomreiniging is een systeem dat van de waskracht van water uitgaat en geen bijkomende detergent nodig heeft, waardoor het milieuvriendelijk is. Bovendien zijn vele nieuwe modellen van stoomreinigingstoestellen ontworpen om minder water te verbruiken in vergelijking met traditionele schoonmaakmethodes.

5. Je bespaart er geld mee
Het feit dat het waterverbruik gedrukt wordt en dat er geen toegevoegde chemische producten aan te pas komen, heeft natuurlijk ook gevolgen voor… onze portefeuille! Overigens hebben experten van Kärcher – een van de grootste specialisten ter zake – weten aan te tonen dat één enkele liter volstaat om 1.700 liter stoom te produceren. Voldoende om de volledige schoonmaak van een klassiek huis te verzekeren!
 

Schoonmaken met stoom, enkel met kraanwater, en met een resultaat dat beter is dan de manuele methodes met chemische producten? Ontdek meer over de voordelen van hete stoom »