STVV zet belangrijke stap richting Play-off 1
Foto: ISOSPORT

STVV staat met nog drie speeldagen te gaan op een zucht van Play-off 1. De Kanaries wonnen met 3-1 van Charleroi na een hattrick van Yohan Boli en staan nu comfortabel vijfde. Voor Charleroi wordt de top zes halen plots een stuk zwaarder.

STVV heeft de wind in de zeilen met drie overwinningen op rij en een gelijkspel vorige week op het veld van staartploeg Zulte Waregem. De 27ste speeldag werd op eigen veld afgesloten tegen Charleroi: bij winst klommen de Kanaries naar een gedeelde derde plaats met Standard en Antwerp FC. Jorge Teixeira (heup) geraakte niet speelklaar.

Tiende en elfde doelpunt Boli

De vlam sloeg onmiddellijk in de pan met een beenharde overtreding van ex-Kanarie Busi op Acolatse. Scheidsrechter Boucaut was meteen gewaarschuwd en kon zich aan een lastige avond verwachten. Na vier minuten trapte Yohan Boli zijn tiende doelpunt ongrijpbaar in de rechterbovenhoek: 1-0. Droomstart voor de Kanaries. Even later vergat kapitein Jordan Botaka de score te verdubbelen. Halverwege de eerste helft leed Asamoah balverlies door een struikelpartij, maar Bruno stuitte op een alert keepende Steppe. Op het halfuur was het opnieuw raak voor Boli, die her leer tussen de benen van doelman Penneteau in doel prikte: 2-0. Het elfde doelpunt van de Truiense aanvaller. Busi vuurde eerst nog een waarschuwingsschot af, maar even later zorgde Osimhen - vanuit buitenspel? - na balverlies van Kamada voor de aansluitingstreffer: 2-1.

Hattrick Boli

Na de pauze zou je verwachten dat Charleroi Truiens bloed rook, maar het tegendeel was waar. De inbreng van doelpuntenmachine Jeremy Perbet moest de Karolingers meer aanvallende impulsen geven, maar het was de thuisploeg die de eerste kans van de tweede helft liet noteren. Penneteau redde een poging van Acolatse uit de rechterbovenhoek. Even later hetzelfde verhaal, maar ook Boli kreeg het leer niet over de achterlijn. Rond het uur sloeg STVV achterin even aan het klungelen, maar Diandy trof gelukkig voor de Kanaries het zijnet. In de 69ste minuut maakte Boli zijn hattrick compleet: 3-0. De Fransman knikte het leer eenvoudig binnen aan de tweede paal na een voorzet van Botaka. De eerste thuisoverwinning tegen Charleroi sinds 2010 was zo een feit. Brys gunde Boli nog zijn applausvervanging in de extra tijd.