Groepsleiders Watducks en Racing boeken klinkende zeges in Audi Hockey League
Foto: BELGA

Waterloo heeft zondag op de elfde speeldag in de Belgische hockeycompetitie een 9-1 overwinning geboekt tegen Antwerp, de rode lantaarn in groep A. De Ducks blijven comfortabel aan de leiding in groep B. Racing Ukkel, dat de stand in poule A aanvoert, won in Molenbeek de Brusselse derby tegen White Star met 1-10.

De Watducks liepen vorige week tegen hun eerste seizoensnederlaag aan op het veld van Orée (5-2), maar herstelden daar voor eigen volk prima van door Antwerp met 9-1 huiswaarts te sturen. Waterloo leidt in groep B met 28 punten. Eerste achtervolger Gantoise (22 ptn) liet ook geen steken vallen, en klopte leider in poule A Orée met 3-0. Léopold (20 ptn) blijft derde na een logische 4-1 overwinning tegen landskampioen Dragons. Het drietal is quasi zeker van top vier en dus deelname aan de play-offs. Herakles (12 ptn) is vierde na het gelijkspel tegen Beerschot (3-3), al volgt Daring (8 ptn) na een draw tegen Braxgata (3-3) op de voet. White Star mag zich als hekkensluiter in groep B al opmaken voor de play-downs.

In poule A blijft Racing aan de leiding. Met 25 punten gaan de Ukkelse raten Orée (22), Dragons (16) en Beerschot (14) en Braxgata (12) voor. Antwerp sluit de kolom met amper 2 punten.

Na de elfde speeldag staan er nog vijf competitiewedstrijden gepland tegen ploegen uit de eigen poule. Nadien zijn er op 14 en 28 april de kwartfinales van de play-offs in de Audi Hockey League.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in