Alison Van Uytvanck is de beste in Boedapest na winst in de finale in drie sets
Foto: AFP

Alison Van Uytvanck heeft het tennistoernooi van Boedapest op haar naam geschreven. De Brabantse haalde het van de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 81). Onze landgenote haalde het in drie sets: 1-6, 7-5, 6-2. Van Uytvanck volgt zichzelf op in de Hongaarse hoofdstad.

Alison Van Uytvanck (WTA 51) was zondagavond dolblij met haar tweede eindzege op rij op het WTA-toernooi in Boedapest (hardcourt/250.000 dollar). De 24-jarige Grimbergse, het eerste reekshoofd, rekende in de finale in drie sets (1-6, 7-5 en 6-2) af met de negentienjarige Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 62).

"Ik hou van Hongarije, van de courts en van dit toernooi", riep Van Uytvanck uit toen ze de trofee in ontvangst mocht nemen van oud-kampioene Monica Seles. "Het is al het tweede jaar op rij dat ik hier kan winnen. Ik wil mijn gelegenheidscoach Kirsten Flipkens bedanken. We kennen elkaar al heel lang en ze heeft mij altijd gesteund. Dat apprecieer ik enorm. Zij heeft me door dat moeilijke moment in de halve finale gesleurd (Van Uytvanck moest toen vijf matchballen toestaan tegen de Russische Ekaterina Alexandrova, red.) en motiveerde me ook vandaag na mijn verlies in de eerst set."

Van Uytvanck had voor het toernooi in Boedapest nog maar twee duels in 2019 op het WTA-circuit weten te winnen. In Hongarije won ze er vijf in één week. "Het is nooit makkelijk een toernooi in te stappen als titelverdedigster", vervolgde Van Uytvanck. "Ik heb geprobeerd sereen tennis te spelen en elke wedstrijd alles te geven. Ik wilde alle druk weghouden en dat is me goed gelukkt."
Met het toernooi van Taipei in 2013 (125.000 dollar) erbij geteld, was de zege in Van Uytvanck haar vierde WTA-titel.

Ondanks haar zege in Boedapest verloor ze maandag op de WTA-ranking een plaats, ze zakte van 50 naar 51.