WB alpijnse ski - Noor Kristoffersen wint reuzenslalom in het Bulgaarse Bansko, Sam Maes haalt tweede run niet
Foto: EPA-EFE

Henrik Kristoffersen heeft zondag de wereldbekermanche reuzenslalom in het Bulgaarse Bansko gewonnen. De Noor, die zijn 17e WB-zege behaalde, klopte de Oostenrijkse topfavoriet Marcel Hirscher. Sam Maes haalde de tweede run niet.

Kristoffersen haalde het na twee runs met een tijd van 2’26”87. Hirscher, de beste na de eerste run, werd tweede op vier honderdsten. De Fransman Thomas Fanara vervolledigde het podium, op 0”39.

Hirscher verzekerde zich wel van de eindzege in het reuzenslalomklassement. Hij pakte zo zijn tweede kleine kristallen bol van het seizoen, na die van de slalom. In de stand kan hij niet meer van de koppositie gestoten worden, met nog twee reuzenslaloms op het programma. Hirscher telt nu 620 punten, dat zijn er 218 meer dan Kristoffersen (402).

Hirscher is ook op weg naar een achtste eindzege op rij in de algemene WB-stand. Met 1.408 punten heeft hij een voorsprong van 490 punten op de Fransman Alexis Pinturault, zondag vierde. Kristoffersen volgt op 600 punten.

Onze landgenoot Sam Maes overleefde de eerste run niet. De in Oostenrijk wonende Antwerpenaar finishte 38ste, enkel de top dertig kreeg startrecht in de tweede manche. Maes gaat zich nu focussen op het WK voor juniores in het Italiaanse Val di Fassa.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in