Britse kwalificatiespeler verrast John Isner op ATP Delray Beach en plaatst zich voor de finale
Foto: EPA-EFE

De Brit Daniel Evans (ATP 148) heeft zich zaterdag gekwalificeerd voor de finale van het ATP-toernooi in Delray Beach (hardcourt/582.550 dollar).

De 28-jarige Evans, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel werkte, verraste de Amerikaan John Isner (ATP 9), het tweede reekshoofd, in de halve finales. Evans won na anderhalf uur tennis in drie sets (3-6, 6-2 en 6-3).

Het is voor Evans zijn tweede ATP-finale. In Sydney in 2017 verloor hij de eindstrijd van de Luxemburger Gilles Muller. Enkele maanden later testte hij positief op cocaine en werd voor een jaar geschorst.

Albot treft Evans in finale

Radu Albot (ATP 82) heeft zich zaterdag als tweede geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Delray Beach (hard/582.550 dollar). Voor de Moldaviër is het de eerste ATP-finale.

In de halve finales won Albot met 3-6, 6-0 en 6-0 van de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP 84). In de laatste twee sets verloor de Moldaviër slechts 20 punten.

Albot is de eerste Moldavische tennisser die in de finale van een ATP-toernooi staat. Hij neemt het zondag om de titel op tegen de Britse kwalificatiespeler Daniel Evans (ATP 148).