Nederlands model (20) ligt in coma na hartstilstand
Foto: instagram
Het Nederlandse model Lotte van der Zee (20), die twee jaar geleden verkozen werd tot Miss Teenager Universe, werd onwel tijdens een vakantie in Oostenrijk.

Van der Zee, die meerdere modellenwedstrijden won de afgelopen jaren en in Nederland regelmatig als rising star (rijzende ster) wordt beschreven, voelde zich plots onwel. Dat schrijven haar ouders op Instagram. 'Een gevoel dat snel escaleerde in een plotselinge hartstilstand. Ze is naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht waar ze in coma ligt en momenteel onder intensieve supervisie van de artsen in slaap wordt gehouden.' 

'Bij voorbaat dank voor de liefdevolle woorden over onze dochter. We zijn dankbaar voor de steun van iedereen en danken jullie uit de grond van ons hart voor jullie liefde en positiviteit in deze tijden waarin zij dit het meeste nodig heeft', klinkt het. 

Nederlandse fotografen, modellen en influencers reageren geschokt op het nieuws. 'Ongelofelijk. Zo jong nog. Sterkte', schrijft  onder meer fotograaf Maarten Quaadvliet, die met haar samenwerkte en het nieuws 'amper kan bevatten', op sociale media. Ook het 11-jarige Nederlands-Colombiaanse model Elisa Catalina uitte haar steun op Instagram, via het account dat ze samen met haar moeder deelt.