Basketbalploeg Luik voorlopig beschermd tegen schuldeisers
Foto: Photo News

De aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie door basketbalclub Luik is goedgekeurd, waardoor het tijdelijk beschermd is tegen schuldeisers. Dat meldt La Dernière Heure zaterdag.

Luik Basket zit in de rode cijfers, de totale schuld bedraagt 633.000 euro. Al enkele weken wordt de club, die het statuut heeft van een vzw, veroordeeld tot betaling van verschillende bedragen aan de schuldeisers. Om tijdelijk beschermd te zijn tegen die schuldeisers vroegen de Luikenaars een procedure tot gerechtelijke reorganisatie aan. Die werd deze week toegekend voor een duur van vier maanden. Nadien is de procedure nog verlengbaar voor één periode van maximum zes maanden. Hierdoor kan de club het seizoen beëindigen en wordt het kampioenschap niet verstoord, aldus La Dernière Heure.

Tijdens die periode zal een rechter-commissaris nagaan dat de club zicht niet nog meer in de schulden steekt. Hij/zij zal ook toezien op het saneringsplan. Volgens de huidige directie zijn de financiële problemen het gevolg van het gebrekkige bestuur van de vorige directie.

Luik staat momenteel op de negende en voorlaatste plaats in de Euromillions Basket League, met drie zeges in vijftien wedstrijden.