Veronique Branquinho treedt opnieuw op de voorgrond
Foto: Serge Leblon

Om de tiende verjaardag van de mannenlijn van Terre Bleue te vieren, werd de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho mee aan de ontwerptafel gevraagd. Acteur Valentijn Dhaenens steelt de show in de campagne.

Het Belgische modelabel Terre Bleue werd tien jaar geleden uitgebreid met een mannenlijn, en die verjaardag laten ze niet onopgemerkt voorbijgaan. ‘Het is de ideale gelegenheid om onze herencollectie in de schijnwerpers te zetten en een extra creatieve injectie te geven’, zegt marketingmanager Liesbeth De Keyser.

Die injectie komt van de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho, die twee jaar geleden haar eigen modelabel tijdelijk stopzette, maar wel nog steeds ontwerpt. ‘Haar werk, persoonlijkheid, expertise en ervaring trokken ons aan. We vonden elkaar in onze gezamenlijke focus op kwaliteit en pasvorm’, aldus De Keyser.

Steven McQueen (1930-1980), de populaire Amerikaanse acteur uit de jaren zestig, was de inspiratiebron voor de collectie, die vanaf maart in de winkels ligt.

De typische nonchalance van McQueen wordt door de gevierde acteur Valentijn Dhaenens neergezet in de campagne voor de collectie. Dhaenens poseerde op Cap Gris-Nez onder meer naast een Ford Mustang, dezelfde auto waarmee McQueen een achtervolging inzette in Bullitt (1968).

Veronique Branquinho treedt opnieuw op de voorgrond
Veronique Branquinho treedt opnieuw op de voorgrond

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig