Pokémonmoord voor hof van assisen
Pokémon Go

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft John V. (27) vrijdag naar het hof van assisen in Antwerpen verwezen voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg.

Het meisje was twee jaar geleden verdwenen, nadat ze met hem had afgesproken in Antwerpen. Haar lichaam werd enkele dagen later in een put in de binnentuin van zijn woning aangetroffen. V. beweert niet meer te weten hoe ze daar terecht is gekomen.

John V. had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau afgesproken in Antwerpen om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen.

Hij werd daarin tegengesproken door camerabeelden uit de buurt. Daarop was te zien hoe ze samen vanuit het Centraal Station naar zijn woning aan de Van Stralenstraat waren gewandeld. Shashia was mee naar binnen gegaan, maar was niet meer naar buiten gekomen.

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning. Ze was met geweld om het leven gebracht. V. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren.

Ook twee jaar na de feiten blijft hij vasthouden aan dat geheugenverlies, maar volgens de gerechtspsychiater is dat meer dan waarschijnlijk geveinsd. John V. werd toerekeningsvatbaar bevonden. Zijn proces zou half september al van start kunnen gaan, maar er moet daarvoor nog wel eerst een zaal van het nieuwe justitiepaleis omgevormd worden tot assisenzaal. Het oude gerechtsgebouw, waar vroeger de assisenprocessen gevoerd werden, is gesloten voor renovatie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig