David Goffin overweegt hernieuwde samenwerking met Zweedse coach, maar: “Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt”
Foto: Photo News

David Goffin zit sinds de breuk met Thierry Van Cleemput zonder coach. Belgiës nummer 1 denkt eraan weer samen te werken met de Zweed Thomas Johansson, zo vertelde hij donderdagavond na zijn zege in Marseille tegen de Fransman Benoît Paire.

“Thomas Johansson kan een mogelijkheid zijn. We hebben al samengewerkt. Hij is een kandidaat. Na dit toernooi wil ik er werk van maken, voor het vertrek naar Indian Wells. Ik hoop dat ik iemand vind, al kan ik dat niet garanderen want er zijn veel parameters waar ik rekening mee moet houden. Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt.”

Opnieuw met Van Cleemput trainen, is geen optie, voegde Goffin eraan toe. Van Cleemput werd afgelopen zondag na een testperiode met Simona Halep bedankt door de Roemeense.

Goffin verwacht schaakwedstrijd tegen Gilles Simon

David Goffin (ATP 24) speelt vrijdagavond in Marseille (hard/668.485 euro) om een plaats in de halve finales tegen de Fransman Gilles Simon (ATP 32). De Luikenaar staat voor een lastige opdracht maar gelooft in zijn kansen.

“Gilles is altijd een speler geweest voor wie ik bewondering heb”, legde Goffin uit na zijn zege donderdagavond tegen een andere Fransman Benoit Paire (ATP 59). “Hij is voor mij, gezien zijn gestalte, altijd een inspiratie geweest. We zijn ongeveer even groot, hebben bijna dezelfde speelstijl. We stonden al meerdere keren tegenover elkaar en er waren nederlagen en zeges.”

Vrijdagavond wordt het de vijfde keer dat 28-jarige Goffin tegen de 34-jarige Simon speelt. In de onderlinge stand is het 2-2. Goffin won de laatste onmoeting, in februari vorig jaar in Montpellier, met 6-4 en 6-2.

“Het is altijd lastig om tegen hem te spelen. Het lijkt telkens op schaakwedstrijden waarin de ene de andere het moeilijk probeert te maken terwijl we over dezelfde wapens beschikken. Het wordt dus een tactisch gevecht waarin ik constant en solide zal moeten presteren.”

LEES OOK. David Goffin kan toch nog winnen en stoot in Marseille door naar kwartfinales: “Op training was mijn niveau al langer goed”