Philippe Clement: “Onderhandelingen van vandaag zullen beslissen of Pozuelo donderdag zal spelen”
Foto: JEFFREY GAENS

Racing Genk-coach Philippe Clement heeft woensdag, een dag voor de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League tegen Slavia Praag, vooruitgeblikt naar de match. Na de 0-0 in Praag in de heenwedstrijd verwacht Clement opnieuw een moeilijk duel. De coach kon geen nieuws meegeven in de zaak rond Alejandro Pozuelo.

Genk onderhandelt woensdag met vertegenwoordigers van Toronto omtrent een eventuele overgang van de Spanjaard naar de MLS-club. De spelmaker trainde in de voormiddag gewoon mee met Genk.

“We zullen donderdag zeker met een andere ploeg spelen”, opende Clement. “Fiolic (in Praag nog basisspeler, red.) haalde de selectie niet. Ik kan jullie verder niets vertellen over de inzetbaarheid van Pozuelo. Zijn situatie is ongewijzigd. Ongetwijfeld zullen de onderhandelingen van vandaag een invloed hebben op de beslissing of hij kan spelen donderdag of niet. Pozuelo is nog steeds een speler van Racing Genk en zolang hij zijn selectie op training verdient, zal hij erbij zijn.”

“Match tegen Brugge zit niet meer in mijn hoofd”

Clement had, net als voor het heenduel, een hoge pet op van Slavia Praag. “Ik heb weinig bijgeleerd in de heenwedstrijd”, aldus de Genkse T1. “Ik kende Slavia Praag al als een heel stugge ploeg, die in de poulefase maar drie tegentreffers kreeg. Ze hebben niet voor niets Bordeaux en FC Kopenhagen uitgeschakeld. We hebben in Praag enkele kansen gehad, vooral in de tweede helft. Maar het is een moeilijk te kraken blok. Ze doen met heel de ploeg nauwgezet hun defensief werk en kunnen bovendien snel omschakelen. Het is een sterk geheel, met weinig individuele uitblinkers. Enkel Miroslav Stoch steekt er misschien een beetje bovenuit. De kansen blijven voor mij 50-50.”

Philippe Clement: “Onderhandelingen van vandaag zullen beslissen of Pozuelo donderdag zal spelen”
Foto: Photo News

Tussen de dubbele Praagse confrontatie verloor Genk ook nog met 3-1 bij Club Brugge. “Maar die match zit niet meer in mijn hoofd”, besloot Clement. “We gaan hier donderdag op een goed veld spelen, niet in een zandbak zoals in Brugge. We gaan ons eigen spel spelen, combineren. Slavia Praag zet over het hele veld druk, dus we zullen zuiver moeten zijn in onze passing en daarenboven snel kunnen spelen. In de tweede helft in Brugge vond ik ons ook al beter. We zijn opgestaan, maar spijtig genoeg scoort Club na onze 2-1 meteen de 3-1. Daarmee was de match meteen gedaan.”

Slavia-coach Trpisovsky: “Eerste doelpunt zal veel bepalen

Jindrich Trpisovsky, de coach van Slavia Praag, kijkt met vertrouwen uit naar de terugwedstrijd. Slavia leed zondag in de Tsjechische competitie nochtans een kostbare 2-0 nederlaag bij concurrent Viktoria Plzen. Plzen kwam als tweede in de stand zo terug tot op drie punten van leider Slavia. “Ik heb mijn spelers meegegeven die wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten”, liet Trpisovsky optekenen. “Het wordt morgen een heel andere match.”

Philippe Clement: “Onderhandelingen van vandaag zullen beslissen of Pozuelo donderdag zal spelen”
Foto: JEFFREY GAENS

“De uitwedstrijd bij Plzen zondag was erg slecht, misschien wel onze slechtste match van het seizoen”, stak de Slavia-coach van wal. “We hebben veel te veel kansen gemist. Maar dat is voorbij nu. Ik verwacht morgen tegen Genk een meer open duel. Plzen staat bekend om zijn defensief spel. Dat is bij Genk anders. Hun team is technisch sterker en speelt meer open. Ik denk dat het een interessante wedstrijd zal worden. Belangrijk voor het wedstrijdverloop wordt wie eerst scoort. Ik heb mijn spelers opgedragen dat ze meer moeten durven en sneller moeten spelen. Op de tegenaanval kan er ruimte komen te liggen.”

Ook Trpisovsky kwam nog even terug op het doelpuntenprobleem van zijn ploeg. “We scoren inderdaad moeilijk, maar dat is ook een mentaal gegeven. Aan de motivatie zal het alvast niet liggen. Iedereen is uiterst gemotiveerd dit tweeluik te winnen.”

Slavia speelt donderdag in Genk zijn derde wedstrijd in acht dagen en dus liet Trpisovsky noteren wijzigingen te zullen doorvoeren. “Allereerst moeten we jammer genoeg onze centrale verdediger Michael Ngadeu-Ndadjui missen door schorsing. Verder ga ik nog een paar aanpassingen doorvoeren in mijn elftal. Sommige spelers zijn vermoeid en zal ik vervangen. Ik wil dat echter niet als een excuus gebruiken. Genk had de voorbije week ook drie wedstrijden. We zitten dus beiden in hetzelfde schuitje.”