Reddingswerkers hebben vannacht verder gezocht naar mogelijke slachtoffers van een lawine op een piste in het Zwitserse skigebied Crans-Montana. Niemand werd gevonden.

Op een skipiste op 2.500 meter hoogte deed zich dinsdagmiddag een enorme lawine voor. Reddingswerkers hebben gisteren vier overlevenden gevonden. Een van hen is er erg aan toe.

Mogelijk liggen er nog andere slachtoffers onder de sneeuw. Daarom hebben de reddingswerkers vannacht verder gezocht. Er zouden tien tot twaalf mensen meegesleurd zijn.

De politie zegt dat de lawine 840 meter lang was en 100 meter breed. ‘We hoorden een enorm lawaai, daarna raasde een gigantische lawine voorbij. Ik heb nooit eerder in mijn leven een vier meter hoge lawine gezien. Het was indrukwekkend. We zaten er zelf bijna in, het was erg nipt’, vertelt Martial, een 40-jarige skiër aan de Zwitserse nieuwssite 20Minutes.

Een lawine op een uitgestippelde piste is erg uitzonderlijk. Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van de ramp. Het risico bedroeg 2 op een schaal van 1 tot 5.