Na rood-groen protest in Antwerpen, toch daklozenopvang door G4S in Gent
Campus Vesalius Gent Foto: fvv

Via een openbare aanbesteding heeft het Gentse stadsbestuur van Open VLD, SP.A en Groen de opvang van vluchtelingen en daklozen in Campus Vesalius toegewezen aan G4S Care. Dat meldt De Morgen.

G4S Care krijgt jaarlijks bijna een kwart miljoen euro voor de opvang. Een opmerkelijke beslissing, want in andere steden protesteerden Groen en SP.A sterk tegen de commercialisering van de zorgsector.

In Mechelen - waar Groen in het bestuur zit - protesteerde de SP.A amper twee maanden geleden nog tegen de uitbesteding van de daklozenopvang aan G4S Care. Maar Groen verzette zich in 2017 zélf ook tegen de uitbating van het Antwerpse daklozencentrum De Vaart door G4S. Al was dat protest van Groen toen vooral gericht tegen een aantal leugens van G4S over de partners met wie het in zee ging. Groen hekelde de ‘commercialiseringsdrang’ van de N-VA.

Het kabinet van Groen-schepen van Wonen Tine Heyse noemt de situatie in De Morgen niet vergelijkbaar met die in Antwerpen. Zo was G4S Care de enige kandidaat in Gent, in Antwerpen dong ook het CAW mee naar de opdracht. Het kabinet van Heyse wijst er ook op dat de partner van G4S Care in Gent wél betrouwbaar is, ‘in tegenstelling tot die in Antwerpen’.