Mehdi Carcela kan zeker spelen tegen AA Gent: pas over een week uitspraak na middelvinger richting scheidsrechter
Foto: Photo News

Mehdi Carcela kent zijn straf voor de handgebaren in de Clasico tegen Anderlecht op dinsdag 26 februari. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag bevestigd. De middenvelder van Standard riskeert twee speeldagen schorsing en 2.000 euro boete.

Carcela maakte op zondag 3 februari in de beladen Clasico thuis tegen RSC Anderlecht (2-1) voor het oog van de camera’s een zogenaamde ‘bras d’honneur’ nadat zijn weergaloze doelpunt na tussenkomst van de videoref was afgekeurd. Carcela stak ook zijn middenvinger op richting scheidsrechter Visser.

De Marokkaanse middenvelder werd daarvoor vervolgd en kwam zich dinsdag in het bijzijn van Pierre Locht, juridisch directeur van Standard, verdedigen voor de Geschillencommissie.

Het Bondsparket vroeg de Standard-middenvelder twee speeldagen te schorsen. Als die vordering bevestigd wordt, mist Carcela de competitiewedstrijden tegen Moeskroen en Cercle Brugge. Na het horen van de verhitte debatten tussen Locht en de bondsprocureur neemt de Geschillencommissie de zaak een weekje in beraad. Het vonnis valt op 26 februari.