Man zwaargewond na steekpartij op Linkeroever in Antwerpen
Foto: jtp

Tijdens een gevecht in Antwerpen is een man neergestoken met een mes. Het is volgens de poltie nog niet duidelijk of het om een uit de hand gelopen ruzie gaat of om een afrekening.

Op de Antwerpse Linkeroever, aan het kruispunt van de Blancefloerlaan en de Waterhoenlaan, vond dinsdagmiddag een incident plaats waarbij één persoon ernstig gewond is geraakt. Het gaat om een man van 40 met Marokkaanse nationaliteit. Hij werd gestoken met een mes.

De politie kreeg melding van een gewond persoon na een zwaar geval van verkeersagressie. ‘Al is de situatie nog niet helemaal duidelijk’, aldus politiewoordvoerder Willem Migom. ‘Er is melding gemaakt van verkeersagressie, maar het is nog niet duidelijk of dat de concrete oorzaak is van dit incident.’

Afrekening

Er is ook sprake van een afrekening binnen het criminele milieu. Getuigen zagen hoe twee mannen schijnbaar na een ruzie achter elkaar aan holden. Ze verdwenen achter de hoek van de apotheek. Mogelijk was een van hen het uiteindelijke slachtoffer. De zwaargewonde man werd in de apotheek aan het kruispunt aangetroffen en werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De politie onderzoekt de zaak verder, mogelijke getuigen zullen ondervraagd worden om meer duidelijkheid te verschaffen. Intussen wordt er een klopjacht gehouden naar de mogelijke dader.