Frank Dierckens neemt KV Oostende over
Frank Dierckens (l.) en Peter Callant. Foto: KV Oostende

Na amper een jaar verandert Oostende alweer van voorzitter en eigenaar. Frank Dierckens neemt de voorzittersstoel over van Peter Callant én zijn aandelenpakket van 92 procent. Er komt ook een kapitaalverhoging.

Het komt voor velen als een donderslag aan een heldere hemel. Verzekeringsmakelaar Peter Callant stopt als voorzitter van KV Oostende, en dat amper een jaar nadat hij de voetbalclub had overgenomen van zijn vriend Marc Coucke. En nog belangrijker, Callant heeft zijn volledige aandelenpakket in de kustploeg verkocht aan Frank Dierckens, ceo van Diaz Sunprotection (een bedrijf in raamdecoratie en binnenzonnewering met vestingen in het West-Vlaamse Tielt en Ardooie) en tot voor kort sponsor en ondervoorzitter bij de kustclub.

Kapitaalverhoging

Begin dit seizoen nam Dierckens al in twee schijven 10 procent aandelen van Peter Callant over en nu engageert de ondernemer uit Tielt zich nog verder bij de club. Alle resterende aandelen worden met onmiddellijke ingang overgenomen, waardoor de Tieltse ondernemer 92 procent van de aandelen in zijn bezit krijgt. Hij wordt niet alleen de hoofdaandeelhouder en de nieuwe voorzitter van KV Oostende, Dierckens kondigde vandaag op korte termijn ook een kapitaalverhoging aan.

Volgens Callant was de combinatie tussen zijn job als ceo van Callant Verzekeringen & Financieel Advies en die van voorzitter/eigenaar ‘fysiek onmogelijk geworden’. Hij wil zich nu meer gaan concentreren op de uitbouw van zijn eigen makelaarsbedrijf, waar volop gewerkt wordt aan uitbreiding via een overname. ‘Ik heb altijd gezegd dat dit slechts tijdelijk was en ik niet vast in de voorzittersstoel zat. Nu Frank klaarstaat, kan ik met een gerust gemoed de fakkel doorgeven’, zegt Callant in een eerste telefonische reactie.

‘Haalbare prijs’

Tegen welke prijs Dierckens de aandelen van Callant overneemt, is een goedbewaard geheim. ‘Over de prijs hebben we beslist niet te communiceren. Maar ik heb geen min- of meerwaarden op de verkoop geboekt en het is een haalbare prijs, net zoals ik destijds heb bedongen bij Marc Coucke. En die ligt lager dan wat destijds daarover circuleerde in de media. Ik ben niet iemand die miljoenen kan op tafel kan leggen en ook Frank is geen miljardair’, benadrukt Callant.

De oud-voorzitter van KV Oostende benadrukt ook dat alles is gebeurd in volle transparantie. ‘De overname is ook een onderdeel van het licentiedossier van KV Oostende, is intern goedgekeurd door consultant PriceWaterhouseCoopers en ligt nu voor bij de licentiecommissie.’ Problemen worden daarbij niet verwacht. Callant blijft naar eigen zeggen ook gewoon supporter en sponsor van KV Oostende.

Subtop is nieuwe doel

Met Frank Dierckens als nieuwe eigenaar en voorzitter wil KV Oostende naar eigen zeggen sportief doorgroeien naar een vaste plaats in de subtop van de Jupiler Pro League. En dus sportief beter doen dan de voorbije seizoenen.