Jongeman (23) slachtoffer van zinloos geweld door ongewenste gasten op privéfeest
In het West-Vlaamse Staden, nabij Roeselare, is een jongeman afgelopen weekend het slachtoffer geworden van zinloos geweld. De 23-jarige inwoner van de gemeente werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het parket onderzoekt de zaak.

Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag aan feestzaal Blommenhof. Omstreeks 3 uur kwamen enkele ongewenste gasten toe op het privéfeest dat er die avond plaats vond. De 23-jarige man uit Staden raakte slaags met de mannen op de parking van de zaal. Na een vuistslag kwam hij stevig ten val en liep zo ernstige verwondingen op. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, zijn huidige toestand zou nog zeer zorgwekkend zijn.

Er werd een onderzoeksrechter aangesteld en het parket onderzoekt de zaak.

Francesco Vanderjeugd, burgemeester van Staden, plaatste een bericht op Facebook in verband met incident. 'We moeten met z’n allen samen een krachtig, sterk signaal geven tegen elke vorm van geweld. De vele blijken van medeleven die de familie van het slachtoffer mag ontvangen, geven aan dat onze Stadense gemeenschap er net zo over denkt. We hopen met z’n allen dat de toestand van de jongeman vlug verbetert.'