Al meer dan 180.000 bezoekers voor Bright Brussels
Bright Brussels trekt veel meer volk dan vorig jaar. Foto: EPA-EFE

Het Brusselse lichtfestival Bright Brussels heeft sinds donderdag al meer dan 180.000 bezoekers getrokken. Dat kondigt visit.brussels zondagnamiddag aan. Het festival loopt nog tot zondag 23 uur. De editie van vorig jaar lokte 120.000 mensen naar de hoofdstad.

Het parcours liep tussen museum Kanal en het stadscentrum, en werd dit jaar uitgebreid tot aan Sint-Goriks. Langs dat parcours zijn er in totaal 14 lichtinstallaties en -animaties te zien. De Vismet, het Begijnhof en de Dansaertwijk zijn maar enkele van de iconische Brusselse locaties die tijdens het lichtfestival in de spotlights komen te staan dankzij het werk van Belgische en internationale kunstenaars. Voor deze editie is er bijzondere aandacht voor een veilig parcours voor de bezoeker. Verschillende straten van het centrum zijn autovrij gemaakt.

De Marollen en Molenbeek

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet heeft het over ‘een groot succes dat Brussel doet schitteren in binnen- en buitenland’. ‘We laten zien dat Brussel ambitie heeft en mensen doet dromen. Mijn wens is om het festival uit te breiden naar andere historische wijken in onze stad zoals de Marollen, de Zavel of de Congreswijk, maar evengoed naar Molenbeek, Sint-Gillis of Anderlecht.’

Het festival is een initiatief van Smet en Brussels minister-president Rudi Vervoort, getrokken door visit.brussels. Voor deze editie werd 1 miljoen euro uitgetrokken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig