Thomas Carmoy verbetert Belgisch juniorenrecord in het hoogspringen
Foto: BELGA

Junior Thomas Carmoy (CRAC) heeft zondag op het Belgisch indoorkampioenschap atletiek in Gent de gouden medaille gepakt in het hoogspringen bij de mannen. Met zijn sprong over 2m21 verbeterde Carmoy het Belgisch juniorenrecord in zaal, de negentienjarige atleet liet ook de beste wereldjaarprestatie bij de junioren optekenen.

Carmoy verbeterde daags na zijn negentiende verjaardag zijn eigen Belgisch juniorenrecord met twee centimeter. Exact een jaar geleden liet de Henegouwer op het BK indoor 2m19 optekenen.

“Ik hou enorm van de zaal in Gent, van de sfeer en het lawaai. Exact op deze plaats verbeterde ik vorig jaar al het Belgisch record”, aldus Cambroy, die het hoogspringen combineert met de 60 en 110 meter horden. “Op een dag zal ik de keuze moeten maken. Maar ik weet ook dat het ritme en de snelheid op de horden me van pas komen in het hoogspringen.”

Carmoy komt binnen twee weken in actie op het BK voor junioren in Gent, waar hij zowel aan het hordelopen (60 en 110m) als aan het hoogspringen deelneemt. “Volgende zomer is mijn hoofddoel het EK voor junioren. Ik wil er graag op het podium staan in het hoogspringen.”