Ruben Bemelmans (Marseille) en Kimmer Coppejans (Rio) stranden beiden in eerste kwalificatieronde
Foto: Photo News

Ruben Bemelmans (ATP 134) is er zondag niet in geslaagd de eerste horde te nemen in de kwalificaties van het ATP-toernooi in het Franse Marseille (hard/668.485 euro). De als derde geplaatste Limburger moest met 7-5 en 6-4 zijn meerdere erkennen in de Rus Alexey Vatutin (ATP 204).

Bemelmans zal David Goffin (ATP 21) en Steve Darcis (ATP 313) dus niet vervoegen op de hoofdtabel. Goffin is vrij in de eerste ronde en treft daarna de Fransman Benoit Paire (ATP 58) of een qualifier. Darcis kijkt in de eerste ronde een kwalificatiespeler in de ogen.

Coppejans sneuvelt in Rio de Janeiro

Kimmer Coppejans (ATP 195) is er zondag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van het ATP-toernooi in het Braziliaanse Rio de Janeiro (gravel/1.786.690 dollar).

De Oostendenaar, die het Belgische Davis Cup-team begin deze maand voorbij Brazilië naar de finaleweek leidde, verloor in de eerste kwalificatieronde met 6-4 en 7-5 van de Argentijn Facundo Bagnis (ATP 148).

Ysaline Bonaventure naar tweede kwalificatieronde in Boedapest

Ysaline Bonaventure (WTA 133) heeft zich zondag geplaatst voor de tweede en laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in de Hongaarse hoofdstad Boedapest (hard/250.000 dollar).

Bonaventure, tweede reekshoofd in de kwalificaties, nam de eerste horde door met 6-2, 3-6 en 6-2 te winnen van de Kazachse Elena Rybakina (WTA 196). Om een plaats op de hoofdtabel neemt onze landgenote het op tegen de Zwitserse Jil Teichmann (WTA 155).