Natuurgebied Ganzeveld krijgt bijkomende hectare bos
Themabeeld Ganzeveld Foto: if

In Aalter plant machineproducent Stihl in samenwerking met Natuurpunt zondag een bijkomende hectare bos aan het natuurgebied Ganzeveld.

Het bos komt er na een inzamelingsactie tijdens de Warmste Week. Deelnemers, die voor het project 30.000 euro inzamelden, helpen bij de aanplanting.

De Duitse producent van zaagmachines en andere natuurbeheeruitrusting vraagt met de actie aandacht voor de bebossingsgraad. ‘Vlaanderen is met een bebossingsgraad van slechts 11 procent de bosarmste regio in Europa’, klinkt het.

Het bos komt naast natuurgebied Ganzeveld en zal bestaan uit 2.250 nieuwe bomen, verantwoordelijk voor een koolstofopslag van 8 ton per jaar. Het gaat om winterlindes, zomerlindes, fladderiepen, veldesdoornen en witte abelen. De bosrand zal onder meer bestaan uit vuilboompjes, boswilgen, eenstijlige meidoornen, hazelaars, boskersen, haagbeuken en wilde lijsterbessen.

In het centrum van het bos komt ook een geboortebos met 100 zomereiken en een gedenkteken voor honderd kinderen die vorig jaar geboren zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig