Vanaf dinsdag weer kouder
Genieten van de zon aan de Belgische kust Foto: kds

Vandaag en morgen zit het nog snor met het zachte weer, maar dinsdag zakken de temperaturen tot net boven de 10 graden. Mogelijk valt er die dag ook wat lichte regen.

Mooie liedjes duren niet lang: na enkele vroege lentedagen wordt het dinsdag wat frisser. Dat voorspelt het KMI. Maandag is het nog zonnig met enkele hoge wolkensluiers. Over het westen kunnen er later in de namiddag wat meer wolken verschijnen maar het blijft overal droog. De maxima schommelen tussen 12 en 15 graden bij een zwakke tot matig zuidzuidwestenwind.

Maandagnacht trekt een zwakke storing van west naar oost over het land met veel wolken en tijdelijk wat lichte regen. Later in de nacht wordt het droog met opklaringen vanaf het westen. Minima tussen 0 graden in de Hoge venen en 7 graden in Laag-België. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Dinsdagochtend is het grotendeels droog met opklaringen over het westen. In het oosten kan het in de voormiddag nog licht regenen alvorens deze storing ons land verlaat richting Duitsland. Ook daar zijn in de loop van de dag opklaringen mogelijk. Het is koeler met maxima tussen 6 en 11 graden bij een matige westzuidwestenwind.

Van woensdag tot zaterdag is het droog bij een wisselende bewolking. De maxima komen nog net boven 10 graden uit. Vrijdag- en zaterdagochtend kan er wat mist hangen door de zwakke wind.