Belg van 27 komt onder trein terecht en sterft in Tirol
Illustratie van trein in Tirol Foto: ss

Een 27-jarige Belgische toerist is zaterdagavond omgekomen bij een treinongeval in Mayrhofen, in het Oostenrijkse Tirol. Dat is te lezen op de website van de lokale politie.

De man was rond 18.30 uur onderweg op de sporen om het dal uit te stappen. Op hetzelfde moment reed een trein de omgekeerde richting het dal in. De treinbestuurder voerde een noodstop uit toen hij de man zag. Ook de Belg probeerde de trein nog te ontwijken, maar tevergeefs. Hij werd door de klap de weide ingeslingerd. De spoedarts die ter plaatste kwam, kon enkel nog zijn dood vaststellen.

De man zou na de après-ski onderweg geweest zijn naar zijn accomodatie en zou zaterdag met een groep aangekomen zijn in het skigebied. Zijn medereizigers en de machinist werden opgevangen door het Rode Kruis. Buitenlandse Zaken heeft het nieuws vernomen, maar kan het nog niet officieel bevestigen. 'Onze diensten volgen het op. Dit moet nog verder bekeken worden via de ambassade', zei Karl Lagatie van Buitenlandse Zaken.

Nog in het Oostenrijkse Mayrhofen werd vrijdagavond laat een 29-jarige Belg zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op straat was aangevallen. De man had ernstige hoofdverwondingen.