Zonnige zondag in het vooruitzicht
Themabeeld

Zondag schijnt de zon en klimmen de maxima tot 16 graden. De rest van de week blijft het relatief warm.

Zondag krijgen we opnieuw een zachte en zonnige dag. Er zijn wat hoge wolkenvelden mogelijk. De maxima schommelen tussen 13 en 16 graden in de meeste streken bij een meestal matige wind uit zuid tot zuidoost. Zondagavond en -nacht wordt het helder tot licht bewolkt. De minima schommelen van -2 tot +5 graden. De zuidenwind is zwak of matig.

Maandag is het zonnig met enkele hoge wolkensluiers. Over het westen kunnen er later in de namiddag wat meer wolken verschijnen maar het blijft overal droog. De maxima schommelen in de meeste streken rond 13 of 14 graden bij een overwegend matig zuidwestenwind.

In de nacht van maandag op dinsdag trekt vanuit het westen een zwak koufront door met tijdelijk wat regen.

Dinsdag start vaak grijs met in het oosten nog wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het droog met opklaringen vanaf het westen. Het is koeler met maxima rond 10 graden bij een matige westzuidwestenwind.

Woensdag is het wisselend tot soms nog zwaarbewolkt. Het blijft droog met maxima rond 12 graden.

Van donderdag tot zaterdag krijgen we opnieuw veel zon, met regelmatig wel hoge wolkensluiers. Het blijft droog en het wordt opnieuw zeer zacht met maxima in het centrum rond zo’n 13 graden op donderdag en op vrijdag en zaterdag opnieuw 14 à 15 graden.