Rode Kruis strikt Playmobil-figuurtjes om sticker te sieren
een deel van de sticker Foto: rode kruis

Het Rode Kruis kon dit jaar de figuren van Playmobil strikken om de sticker te sieren. Een nieuwigheid: voor het eerst kan je ook online een sticker kopen.

De Playmobil-figuurtjes werden voor de gelegenheid en voor de allereerste keer omgetoverd tot exclusieve miniatuur Rode Kruis-vrijwilligers. ‘Een tof extraatje voor onze vrijwilligers, die jaarlijks honderdduizenden exemplaren van deze stickers verkopen. Want wie wil er nu geen Playmobilversie van zichzelf’, zo klinkt het bij het Rode Kruis.

De vrijwilligers gaan vanaf donderdag 25 april opnieuw de straat op voor de jaarlijkse stickerverkoop. Voor vijf euro leg je de sticker binnenkort achter je voorruit.

Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de stickeractie integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. Hiermee kunnen de afdelingen investeren in nieuw materiaal zoals ambulances en interventiekledij of kunnen ze zorgen voor meer eerstehulp-opleidingen en bijscholingen voor hulpverleners.

Wie geen stickerverkoper gezien heeft maar toch de lokale afdeling wil steunen, kan dit jaar voor de allereerste keer online terecht. Daarvoor kan vanaf 25 april naar www.koopdesticker.be gesurft worden. ‘Kies de afdeling die je wilt steunen en krijg de sticker enkele dagen later thuis bezorgd’, aldus het Rode Kruis.