Schietpartij nabij Chicago: vijf burgers dood
Het industriepark waar de schietpartij plaatsvond Foto: ap

Bij een schietpartij aan een bedrijf in het stadje Aurora, in de buurt van de Amerikaanse grootstad Chicago, zijn vijf burgers omgekomen. De schutter zelf kwam later om het leven bij een vuurgevecht met de politie.

Een man van 45 heeft vrijdagmiddag het vuur geopend in een bedrijf op een industriepark in Aurora, ongeveer 64 kilometer ten westen van Chicago, in het noorden van de Verenigde Staten. Daarbij zijn vijf mensen, werknemers van het bedrijf, omgekomen.

De man zelf, Gary Martin, overleefde zijn daden evenmin.

De politie was snel ter plaatse en werd haast meteen beschoten door de dader. Twee politiemensen raakten daarbij gewond. Gary Martin ontsnapte en verschanste zich in het bedrijf. Toen de politie ontdekte waar hij zich verscholen hield, ontstond er een nieuw vuurgevecht waarbij nog eens drie politiemensen werden geraakt. De dader zelf kwam om.

De politiemensen zelf zijn eerder lichtgewond.

Het hele gewelddadige incident duurde anderhalf uur. Op dat moment waren er ongeveer dertig mensen aan de slag in het bedrijf.

De dader was niet zo lang geleden ontslagen bij het bedrijf waar hij zich gisteren wou wreken. Een van zijn ex-collega's zei dat de man duidelijk gekomen was om te doden en een geweer had met een laserlicht om nog beter te mikken.