‘Iconisch warenhuis in Londen zoekt koper’
Liberty London Foto: iStock

Het bekende luxewarenhuis Liberty London zou te koop staan. Dat melden verschillende Britse media. Het prijskaartje zou een kleine 400 miljoen euro bedragen.

De private investeerder BlueGem kocht Liberty in 2010 volledig op, om bij een herfinanciering in 2014 haar aandeel naar 40 procent terug te brengen. BlueGem zou nu volgens berichten de Zwitserse bank UBS in de arm hebben genomen om een koper te zoeken voor haar aandelen. Het is niet duidelijk of ook de andere aandeelhouders willen verkopen.

Aan het warenhuis hangt naar verluidt een prijskaartje van 350 miljoen pond. Dat is omgerekend maar liefst 397 miljoen euro.

Liberty, gelegen in een inhammetje van het bekende Regent Street, werd in 1875 opgericht door Arthur Lasenby Liberty. Ondertussen is het luxewarenhuis uitgegroeid tot een internationaal merk dat onder meer luxueuze lederwaren verkoopt over de hele wereld. Het is echter vooral bekend voor de producten met de typische Liberty-prints, waarin bloemen en planten de hoofdrol spelen. In het warenhuis in Londen, vind je het exclusieve aanbod onder één dak met de collecties van beroemde ontwerpers.