Vernieuwd chocolademuseum opent in Brussel
Foto: amg

Het Choco Story Museum Brussel begint een nieuw leven in de Stoofstraat, vlakbij Manneken Pis. Het museum vertelt er de geschiedenis van het zwarte goud, en iedereen mag proeven.

Het museum verhuisde van de vorige locatie in de Guldenhoofdstraat naar een veel groter gebouw. ‘We wilden een groter museum openen, en het tegelijkertijd moderner en interactiever maken’, vertelt Peggy Van Lierde van het Choco Story Museum. Bezoekers krijgen alle informatie over chocolade en cacao, een geschiedenis die 5.500 jaar teruggaat naar de Maya’s en de Azteken.

Het nieuwe pand is drie keer zo groot als de vorige locatie, en telt 1.800 vierkante meter. ‘Dat liet ons toe om nieuwe elementen toe te voegen, zoals virtual reality, videomapping en spelletjes voor kinderen. De geschiedenis van chocolade is uiteraard hetzelfde gebleven, maar de scenografie is totaal veranderd’, aldus Van Lierde.

Proeven

Alle bezoekers krijgen een stukje chocolade op te proeven, en op het einde van het bezoek volgt een demonstratie van een chocolademeester. In 2018 telde het oude museum 95.000 bezoekers. ‘We hopen dat aantal snel te verdubbelen en op termijn zelfs te verdrievoudigen’, zegt Van Lierde.