Pukkelpop laat The National twee keer de Marquee afsluiten
The National, eind 2017 in Vorst Nationaal. Foto: Koen Bauters.

Pukkelpop maakte deze week een eerste lading namen bekend. Opvallend: de Amerikaanse rockband The National mag niet één, maar twee keer de Marquee-tent afsluiten.

De festivalkoorts begint te woeden: ook Pukkelpop onthult stilaan zijn affiche voor deze zomer. Met Prophets of Rage haalt het een band vol legendes naar Limburg: Tom Morello van Rage against the machine, Chuck D van Public Enemy en B-Real van Cypress Hill staan er samen op het podium.

Maar opvallender is de aankondiging van de Amerikaanse rockband The National. Die mag zowel op vrijdag 16 augustus als op zondag 18 augustus het licht uitdoen in de Marquee-tent. Daarmee herhaalt de band een kunstje van dEUS: in 2009 speelde de groep rond Tom Barman ook twee keer in de Marquee. Volgens de Pukkelpop-organisatie zou The National twee verschillende sets spelen ter gelegenheid van zijn twintigste verjaardag, maar wat dat precies inhoudt werd nog niet vrijgegeven.

Op maandag lanceerde het festival al de Australische psych-rockband Tame Impala als headliner op zaterdag 17 augustus. Zij zouden in Kiewit hun nieuwe album komen voorstellen. In de loop van de week werden daar ook nog Royal Blood (zaterdag 17 augustus), Twenty One Pilots en Billie Eilish (beiden zondag 18 augustus) aan toegevoegd.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 15 tot 18 augustus. Daarmee duurt het festival voor het eerst tot en met zondag. De ticketverkoop start op maandag 25 februari. Dagtickets kosten 100 euro, combitickets 205 euro.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig