Rockmuzikant Ryan Adams beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: ‘Ben geen perfecte man’
Ryan Adams Foto: Dan Hallman/Invision/AP

Rockmuzikant Ryan Adams (44) heeft gereageerd op een artikel in The New York Times, waarin hij woensdag beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag. Zo zou hij seksueel getinte berichten hebben gestuurd naar een vijftienjarige. Adams noemt het bericht ‘onnauwkeurig’, maar zegt ook ‘geen perfecte man te zijn’.

Adams reageerde via Twitter op het bericht in de Amerikaanse krant, waarin staat dat zeven vrouwen, zoals zijn ex-vrouw en actrice Mandy Moore, hem beschuldigen van manipulatief gedrag en van het benaderen van vrouwelijke artiestes om seks met hem te hebben. De krant ontwart daarin een patroon, waarbij hij zich opwierp als mentor voor jonge muzikantes, waarna hij al snel op seksuele gestes aanstuurde. 

Een van die vrouwen zegt in het artikel dat ze amper vijftien jaar oud was toen ze al seksueel getinte berichten kreeg van de zanger.

‘Ik ben geen perfecte man, en ik heb vele fouten gemaakt. Aan iedereen die ik ooit gekwetst heb, ook onbedoeld, bied ik mijn onvoorwaardelijke verontschuldigingen aan’, tweet Adams.

Daarna gaat het verder: ‘Het beeld dat in het artikel van me wordt geschetst, is echter pijnlijk onnauwkeurig. Sommige details zijn uit hun context gerukt, andere zijn overdreven, sommige zaken zijn absoluut fout weergegeven. Ik zou nooit ongepaste berichten sturen naar iemand van wie ik weet dat ze minderjarig is. Punt uit.’

Adams startte zijn muziekcarrière als lid van de band Whiskeytown, om daarna in 2000 zijn soloplaat ‘Heartbreaker’ te lanceren. Hij werkte samen met klinkende namen als John Mayer, Willie Nelson en Norah Jones.