Beloftevolle verdediger Declan Rice verkiest Engeland boven Ierland
Foto: REUTERS

Declan Rice, de 20-jarige verdedigende middenvelder van West Ham United, stelt zich niet langer beschikbaar voor de Ierse nationale ploeg. Hij kiest voor een carrière in het shirt van Engeland, zo maakte hij woensdag bekend.

Rice werd geboren in Londen maar heeft Ierse roots. Het jeugdproduct van Chelsea speelde vorig jaar drie keer mee in een oefeninterland van de Ierse nationale ploeg maar kiest er nu voor de Engelse kleuren te verdedigen.

“Declan heeft mij vandaag gebeld en gezegd dat hij het wil proberen bij Engeland. Ik wens hem veel geluk”, zegt de Ierse bondscoach Mick McCarthy op de website van FAI.

Rice, een basisspeler bij West Ham, reageert zelf ook via de sociale media. Hij noemt zijn keuze voor Engeland “een extreem moeilijke beslissing”. “Ik heb gekozen met mijn hoofd en mijn hart. Ik geloof dat dit het beste is voor mijn toekomst”, zegt hij. “Ik ben nog maar twintig en heb nog een lange weg af te leggen. Nu focus ik mij helemaal op West Ham en probeer zo veel mogelijk te verbeteren.”