Jongeren kunnen in maart weer aan tafel schuiven bij topchefs
Foto: Getty Images

Jongeren van 18 tot en met 30 jaar kunnen volgende maand opnieuw tegen een scherpe prijs gaan eten in het restaurant van een jonge Belgische chef. De reserveringen voor de actie ‘Jong Keukengeweld’ zijn woensdagochtend geopend.

De actie Jong Keukengeweld heeft als doel om jongeren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de Vlaamse chefs. Het concept houdt in dat jonge mensen kunnen genieten van een driegangenmenu, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren, voor 49 euro. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 59 euro.

De tiende editie van Jong Keukengeweld telt twee jongerenacties. Bij de eerste actie, die in oktober plaatsvond, werden 21.000 plaatsen geboekt bij de deelnemende restaurant. Van 1 tot 31 maart vindt de tweede actie plaats, waarbij opnieuw gereserveerd kan worden bij de 63 deelnemende restaurants.

Reserveren kan via de website, daar vind je ook de lijst van de deelnemende chefs. De menu’s moeten op voorhand betaald worden.