De opvallende nieuwe F1-bolide van Max Verstappen
De Red Bull RB15 Foto: Red Bull Racing
Red Bull Racing heeft vandaag het doek van haar nieuwe F1-bolide gehaald. Het toont ons een Red Bull RB15 in een opvallende livery die waarschijnlijk alleen tijdens de F1-tests in de aanloop naar het nieuwe seizoen zal gebruikt worden.

De renstal van de Oostenrijkse fabrikant van de gelijknamige energiedrank eindigde vorig jaar derde in het F1-constructeurskampioenschap. Sinds de dominante periode 2010-2014, waarin het vier jaar op rij met Sebastian Vettel wereldkampioen werd, slaagde Red Bull er nooit echt meer in om te strijden voor de wereldtitel. 

2019 moet op dat vlak anders worden. De jarenlange samenwerking met Renault als motorleverancier eindigde immers in een vechtscheiding waarin er ook de voorbije weken nog vaak met modder werd gegooid. Het gras is altijd groener aan de overkant, dat moeten ze ook in de Oostenrijkse bergen gedacht hebben, want Renault werd ingeruild voor Honda.

Inderdaad, de Japanners die anderhalf jaar geleden gedumpt werden door McLaren moeten nu Max Verstappen aan de wereldtitel zien te helpen. Het voorbije seizoen mocht zusterteam Toro Rosso al met de Honda-motoren rijden en dat was met wisselend succes. Het vermogen en de betrouwbaarheid waren nog niet zoals moest. Het is dan ook te hopen dat de Japanners de problemen verholpen hebben, de druk bij Red Bull zal immers alleen maar groter zijn.

Ook wat de rijders betreft is er heel wat veranderd. Daniel Ricciardo trok na heel wat jaren de deur van het Red Bull-avontuur achter zich dicht en verruilde de renstal voor een racezitje bij Renault. De Australiër werd vervangen door Pierre Gasly, die overkomt van zusterteam Toro Rosso. 

Bij Red Bull zal Max Verstappen meer dan ooit tevoren de absolute nummer 1-status binnen het team krijgen. Heel de marketingstrategie van Red Bull zal opgebouwd worden rond de Nederlander en Verstappen zal dan ook het speerpunt worden in de strijd om de wereldtitel. Nu nog hopen dat zowel de Nederlander als de Honda-motor geen kuren krijgen ...

 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: