Burgemeester De Wever ‘bijzonder tevreden’ met grootschalige politieactie
Foto: BELGA

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert bij monde van zijn woordvoerder Johan Vermant ‘bijzonder tevreden’ op de gecoördineerde actie van dinsdag, waarbij een criminele organisatie werd opgerold.

De organisatie probeerde mogelijk invloed te verwerven bij onder meer de politie, stadsdiensten en de politiek. ‘Dit toont nogmaals het gevaar van infiltratie, omkoping en intimidatie door criminele organisaties in officiële instanties.’

‘Dat het parket met zulke grootschalige acties de georganiseerde misdaad zware slagen toebrengt, verdient alle lof. We hebben dan ook vertrouwen in het gerechtelijk onderzoek. Het is nu aan het parket om te communiceren’, aldus de woordvoerder van de burgemeester.

Speurders van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen hebben dinsdag 46 huiszoekingen uitgevoerd en vijftien verdachten opgepakt in een gerechtelijk onderzoek naar een omvangrijke criminele organisatie die zich bezighield met drugs, witwassen, wapens en corruptie.

De organisatie zou mogelijk verschillende politieagenten aangezocht hebben om hand- en spandiensten te leveren. Ook zou een corrupte stadsbeambte tegen betaling valse identiteitsdocumenten hebben geleverd aan de organisatie.