Parket: ‘Geen DNA van Pierret op laarzen Sally’
Foto: Cold Case

Het Antwerpse parket spreekt in een persbericht tegen dat er DNA van moordenaar Claudy Pierret (70) op de laarzen van Sally Van Hecke gevonden zou zijn. ‘Dat is manifest onjuist.’

Het bericht over het DNA van Pierret staat in het nieuwe boek ‘Cold Case: Sally’ van journalist Kurt Wertelaers, die sinds 2016 onderzoek doet naar de moord. Op zijn aangeven werd het onderzoek heropend.

In zijn boek schrijft Wertelaers dat Lydia De Decker, de moeder van Sally Van Hecke, in oktober 2018 inzage kreeg in het onderzoeksrapport. Daar las ze dat de onderzoekers op de laarzen van Sally ‘een onvolledig mengprofiel van drie personen’ vonden.

Twee van die personen zijn onbekend. ‘Maar het (derde) DNA-spoor is bekend. Het is DNA van Claudy Pierret.’

‘Geen commentaar’

Toen Het Nieuwsblad het Antwerpse parket maandag hierover contacteerde, wilde het parket geen commentaar geven. Vandaag spreekt het parket tegen dat er ‘DNA-sporen van Claudy Pierret zijn aangetroffen op de laarzen van het slachtoffer’.

Lydia De Decker blijft erbij: ‘Ik heb dat wel degelijk gelezen, ik ben niet blind.’

Onderzoek in Nederland

Het Antwerpse parket liet in januari al weten dat er nog steeds DNA-onderzoek lopende is: ‘Een forensisch expert van het NICC heeft het volledige dossier opnieuw gescreend, waarbij dankzij de wetenschappelijke evolutie een aantal nieuwe sporen aan het licht zijn gekomen die volop worden onderzocht. Er wordt gebruikgemaakt van de allernieuwste technieken. Onder meer een Nederlands laboratorium is vandaag volop bezig met het verwerken van deze gegevens.’