Man met 99 bolletjes meth in maag opgepakt op Bali
Foto: EPA-EFE

Op Bali is een Tanzaniaanse man opgepakt met ruim een kilo bolletjes met methamfetamine verstopt in zijn maag. Drugssmokkelaars riskeren zelfs het vuurpeloton in Indonesië.

De grenspolitie pakte Abdul Rahman Asman (42) op 30 januari op de internationale luchthaven van het Indonesische eiland op. Uit radiografie- en scanneronderzoek bleek volgens de politie dat de Tanzaniaan 99 bolletjes met methamfetamine had ingeslikt.

‘We hebben hem naar het ziekenhuis gebracht om de bolletjes uit zijn lichaam te verwijderen’, zei Untung Basuki, een hoge douanebeambte. De douane toonde de bolletjes met de synthetische drugs dinsdag op een persconferentie, waarop ook Asman met handboeien en in een oranje overall aan de journalisten werd getoond.

Het is nog niet duidelijk of de doodstraf wordt geëist tegen de Tanzaniaan. Drugssmokkelaars riskeren lange gevangenisstraffen en zelfs het vuurpeloton in Indonesië, dat van de strijd tegen drugs een van zijn prioriteiten gemaakt heeft. Tientallen drugstrafikanten, onder wie een Britse vrouw, een Amerikaan, een Fransman en verscheidene mensen uit het westen van Afrika, zitten er in de dodencel.

Ook Husein Ashadi Bahri, een 60-jarige Amerikaan, werd dinsdag aan de pers getoond, nadat hij met 45 gram marihuana in het klavier van zijn computer was opgepakt. Hij riskeert tot vijftien jaar cel.