Argenta maakt overschrijving met foto mogelijk
Foto: rr

Argenta heeft het mogelijk gemaakt om zonder veel moeite een overschrijving te doen. Een foto maken en het is gepiept. Tenminste, als je het bedrag nog invult.

Een overschrijving invoeren is een van de meer vervelende verrichtingen. Zeker als het rekeningnummer en een gestructureerde mededeling moeten worden ingegeven. De betaalapp van Argenta had de afgelopen twee jaar al een tamelijk eenvoudige oplossing gevonden. Een overschrijving die je al minstens één keer had uitgevoerd, kon je eenvoudig opnieuw laten uitvoeren. Je moest dan vaak wel nog, los van het bedrag, de gestructureerde mededeling aanpassen.

Argenta gaat nu een stap verder. De gebruiker van de app moet niet meer in zijn betaalgeschiedenis duiken. Het volstaat een foto te nemen van de papieren overschrijving die je wil betalen. Alle gegevens op de overschrijving verschijnen automatisch in je betaalopdracht, met uitzondering van het bedrag. ‘Dit uit veiligheidsoverwegingen’, zegt Christine Vermeylen, secretaris-generaal van Argenta.

Concreet moet de gebruiker van de app bij het aanvinken van de optie ‘nieuwe overschrijving’ met de vinger op het foto-icoontje drukken dat automatisch verschijnt. Argenta voegde recent ook een ‘messaging-functie’ toe aan zijn app. Eenmaal aangemeld verschijnt automatisch een chat-icoontje waarachter het callcenter van Argenta zit. Bij KBC kunnen gebruikers een overschrijving scannen.