Wedstrijden in Champions League en Europa League beginnen met minuut stilte ter nagedachtenis van Emiliano Sala
Foto: AFP

Voor aanvang van de wedstrijden van de Champions League en Europa League zal er deze week een minuut stilte gehouden worden ter nagedachtenis van Emiliano Sala. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA dinsdag laten weten.

Sala (28) raakte op 21 januari vermist boven het Kanaal, toen hij met een vliegtuigje onderweg was naar Engeland. De Argentijn had net een transfer versierd van Nantes naar Cardiff City. Na een zoektocht vonden reddingswerkers nadien het wrak met een lichaam. Dat werd intussen geïdentificeerd als Sala. Van de piloot, David Ibbotson (59), heeft men geen spoor teruggevonden.

“Namens iedereen van de UEFA wil ik mijn innige deelneming betuigen aan de familie en geliefden van Sala”, reageerde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. “Ik ben diep bedroefd dat er op zo’n jonge leeftijd een einde kwam aan zijn leven en ik spoor de fans aan om hem de komende dagen te gedenken.”

De clubs die deze midweek in Europa in actie komen zullen ook de optie hebben om een rouwband te dragen, preciseert de UEFA.