Politie valt binnen in clublokaal Hells Angels na valse melding
Archiefbeeld van een eerdere politieactie in het clublokaal van de motorbende Foto: DVH
De politie-actie in de Gentse deelgemeente Gentbrugge aan het clublokaal van motorbende Hells Angels kwam er nadat een 44-jarige man beweerde dat hij geweerschoten had gehoord bij een ruzie in het lokaal. De man bekende intussen dat zijn melding vals was, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De 44-jarige man uit Gent belde rond 21.20 uur naar de lokale politie, met de mededeling dat hij meerdere geweerschoten had gehoord in het clublokaal van de Hells Angels. 'Er zou volgens de melding een ruzie gaande zijn en enkele personen zouden het lokaal uit gevlucht zijn', zegt persmagistraat An Schoonjans van de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De politie ging onmiddellijk ter plaatse. Het clublokaal bevindt zich aan de Brusselsesteenweg in Gentbrugge, vlak bij de op- en afrit van de E17. Het verkeer dat van de afrit kwam, werd omgeleid door het bijzonder bijstandsteam van de Gentse lokale politie. 'Alle aanwezige personen dienden het lokaal te verlaten en de politie voerde een zoeking uit', zegt Schoonjans. 'Er werd niets verdachts aangetroffen. De elf aanwezige personen werden door de politie meegenomen voor verhoor, maar ze mochten naar huis nadat de oproep vals bleek.' De politie begon maandag om 22 uur aan de actie, die tot 0.30 uur duurde.

De oproeper kon worden geïdentificeerd en werd opgepakt door de politie. 'Tijdens zijn verhoor afgelopen nacht bekende hij dat de oproep vals was en dat hij de feiten heeft verzonnen', zegt de persmagistrate nog.

Strafrechtelijk vervolgd

De veertiger is geen onbekende voor politie en gerecht. Hij zal strafrechtelijk vervolgd worden, zegt het parket. Mocht de zaak voor de rechtbank komen, zouden de Hells Angels eventueel schadevergoeding kunnen eisen. Maar zover zal het vermoedelijk niet komen.

In 2016 was er nog een schietpartij aan het clublokaal, maar de schutter werd toen niet gevonden.
 

 

 

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig